EL GRAN TEATRE DE LA PASSIÓ DE CERVERA

DON QUIXOT. BALLET DE CATALUNYA

LA DANSA SOTA LA PLOMA DE MIGUEL DE CERVANTES

DATES DE LA REPRESENTACIÓ

Dissabte 7 de maig a les 20:00h

Diumenge 8 de maig a les 19:00h

SINOPSI

El Ballet de Catalunya s’endinsa a l’Espanya manxega, aragonesa i en la capital catalana, Barcelona.

Tots els escenaris d’una de les obres més carismàtiques de la literatura espanyola, convertida en un dels clàssics del repertori i en el que el ballet s’impregna d’una gran riquesa folklòrica, on abunden la festa de les tavernes i les seves grans passions amagades.

Sota la direcció artística d’Elías García i Larissa Lezhnina, El Quixot del Ballet de Catalunya està adaptat a un format amb personalitat pròpia, amb el que s’ha volgut condensar la història amb la dansa com a eix principal i motor de tota la trama que és fàcilment intel·ligible fent ús de projeccions i textos que situen a l’espectador en tot moment.

Un Quixot que a més compta amb la participació de ballarins de dansa espanyola i escola pista de bitlles mostrant una major autenticitat i pertinença a la cultura del nostre país i als seus orígens i influències. Una obra on la nova companyia catalana vol posar de manifest una personalitat i segell propis, que ofereixen una visió innovadora, amb l’estil i virtuosisme dels seus ballarins, però que per sobre de tot no vol restar l’autenticitat que un Quixot exigeix. L’emoció, passió i acció estan assegurades, oferint al públic assistent una nova adaptació personal i a la vegada fidel a la seva autoria i repertori.

L’Obra és presentada en 2 Actes, en lloc dels 4 que originàriament la conformen. L’adaptació que fan els directors artístics permeten la seva comprensió a un ampli ventall d’audiències que no necessàriament han d’haver llegit l’obra de Cervantes ni conèixer la coreografía de Petipa.

El Ballet de Catalunya interpreta una versió que a diferència de la producció original basada en el llibret de Marius Petipa, es desenvolupa en un entorn particular alhora de comptar amb la presència de textos triats acuradament que ofereixen una lectura fidel d’aquesta apassionada història. Alhora se suprimeix la pantomima i es trasllada tot el protagonisme a la dansa, amb l’objectiu d’intensificar les emocions i dinamisme tan característics i que es mostren condensats ​​gràcies a la interpretació dels prop de 22 ballarins que componen el Ballet de Catalunya,

Dues nits de màgia i passió, 15 i 16 de Gener en el Gran Teatre de la Passió de Cervera, per primera vegada gran concentració de talents de la dansa i el ballet com Cristo Vivancos, Yukari Mizu, Adam Aschroft, Mariane Francioli i Ellen Mäkelä.

PREUS ENTRADES

General: 25€

+ 65 anys: 18€

Carnet Jove: 15€

Socis Club TresC: 18€

Promoció Especial Escoles de dansa fins el 25 de desembre 50% de descompte. Entrades a 12,50€ mitjançant un codi de descompte que es pot demanar a tickets@catballet.org

Socis Patronat de la Passió: 18€

VENDA D’ENTRADES

Per a més informació o consultes podeu fer un correu a info@granteatrecervera.cat o bé, trucar al 608781012 en horari de 17:00h a 21:00h.